Bodegas Altanza

Gelegen in het centrale noorden van Spanje ligt de streek Rioja. Het grootste gedeelte van dit gebied volgt de contouren van de rivier de Ebro, met de Sierra de Cantabria aan de noordkant en verschillende gebergtes aan de zuidkant. Dit landschap herbergt een varieteit aan micro climaten en grond types, waarvan het noordwesten onderhevig is aan de verkoelende effecten van de Atlantische Oceaan, en het oosten aan de warmte.

De bergen om de Rioja hebben invloed op de wind en regen, en zorgen dat de zomertemperatuur gematigd blijft. De vorm van de Rioja lijkt op een V, met het breedste gedeelte richting de Middelandse zee. Met als gevolg dat de landerijen van de Rioja beinvloed worden door drie climaat zones: sommige zijn koel met vochtige invloeden van de Atlantische Oceaan, andere beschermd door de bergen zijn getemperd Continentaal klimaat, en de rest wordt beinvloed door de warmte van de Middelandse Zee.

Lealtanza extra vierge organische olijfolie is afkomstig van 70 hectare olijfbomen. De mooie Arbequina olijven worden met de hand geoogst en met zorg gewassen, vervolgens wordt de olie gescheiden door middel van een centrifuge. De olijfolie wordt ongefilterd gebotteld, zodat de kracht volledig benut wordt. Het is dik, nootachtig en luxueus.

Het is 100% biologische olie. Zowel de bomen als het gehele productie proces voldoen aan de ecologische en biologische normen.

Het kiezen van olijfolie lijkt op het kieze van wijn. Er zijn verschillende gradaties, en sommige zijn smaakvoller dan andere en bieden meer voordelen voor de gezondheid.

De biologische olie van Lealtanza is de winnaar van de zilveren medaille op het Ecotrama 2010, en heeft een 8,5 zonder kanttekeningen in de smaaktest van het Ministerie van landbouw en visserij in Spanje.

Olijfrassen: Arbequina
Kleur: Goudgroene kleur
Oogst: Met de hand
Oogstperiode : November - Januari
Zuurgraad: 0.1%
Geur: Fris, fruitig naar groene olijven met lichte amandel accenten Smaak: Fruitig met een lichte pikante nasmaak
Toepassing: Salades, Visgerechten